Tog og togbilletter på nett

Å reise med tog er miljøvennlig, behagelig og en annerledes opplevelse. Her finner du tips ved togreiser og bestilling av togbilletter på nett.

tog, togbilletter

Tog og jordnære reiseopplevelser. Togreiser er ikke bare et miljøvennlig alternativ, det er også en reise langs bakken der du får sett mye som du ellers vil gå glipp av ved flyreiser. Få gode tips til togreiser og bestilling av togbilletter her.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Billetter og reise

Kjøp togbilletter på nett i Norge

Det er enkelt å reise med tog i Norge, og enkelt å kjøpe togbilletter. Billig er det ikke alltid, og forsinkelser må påregnes. I tillegg kan det ta lengre tid enn andre reisealternativer.

Togreise kan likevel være behagelig, rimelig og ikke minst mindre stressende enn flyreiser, selv om det motsatte også kan være tilfelle.

Bestilling av togbilletter i Norge kan du gjøre her:

Interrail og togreiser med tog i Europa

Togreiser i våre naboland og ellers i Europa kan være en utrolig fin opplevelse, men det krever planlegging i forkant om man skal få mest mulig ut av turen.

Rutetider og priser kan du sjekke her:

 • Bahn.com (Deutsche Bahn) for Tyskland og Europa for øvrig.
 • SJ.se (Statens Järnvägar) for togreiser i Sverige og mellom Sverige og Norge.
 • DSB.dk (Danske Statsbaner) for togreiser i Danmark.
 • VR.fi (Suomen Valtion Rautatiet) for bestilling av togbilletter i Finland.

Andre aktuelle nettsteder ved bestilling av togbilletter i Europa:

Tips ved togreiser innenlands og i utlandet

Å reise med tog kan være en fin opplevelse, men det kan også være det motsatte. Her er noen tips som kan gjøre din togreise så smertefri og behagelig som mulig.

 • Bestill i god tid. Akkurat som med mye annet man kan kjøpe for penger: Hvis etterspørselen er stor, er det en risiko for prisen går opp og i verste fall at det vil bli utsolgt. Det er lurt å bestille tidlig, slik at du får billigere togbilletter og samtidig er sikret å bli med på reisen. Spesielt er det mange reisende med tog rundt jul (før jul og i romjulen) og nyttår (nyttårshelgen).
 • Ikke alle tog er hurtigtog. Togreiser kan ta tid, spesielt ved forsinkelser. Selv om toget kommer i tide og ankommer i forventet tid, er ikke tog alltid den raskeste måten å reise på. Bruk toget til å få ekstra søvn, les en bok, arbeide eller snakke med andre (men husk å ta hensyn i "stille-vogner" på toget).
 • Planlegg hva du kan gjøre på togreisen, enten det innebærer å lytte til en podcast, lydbok eller lese en bok (sjekk oversikten over bokhandlere på nett) og bestill i god tid før du reiser med toget. Et annet alternativ er å se filmer, serier og annen underholdning (se våre tips angående kjøp av film på nett og streaming av underholdning).
 • Ikke ta med deg for mye. Det finnes regler for hvor mye ekstra bagasje du kan ta med deg på toget. Ta med kun det du trenger, så blir nok reisen litt enklere også. Les alle reisebetingelser og krav til antall kolli og vekt før du pakker sakene dine.
 • Togreklame og virkelighet. Togreiser fremstilles som vidunderlige opplevelser i reklamene, og noen ganger er det udiskutabelt behagelig å reise med toget. Andre ganger er det ikke like behagelig, selv om du skulle finne veien til en "stille sone". Et headsett med støyreduksjon kan gjøre togopplevelsen langt mer behagelig, uavhengig av hvor mye støy det ellers måtte være rundt deg. Støyreduserende hodetelefoner får du kjøpt i de fleste elektronikkbutikker på nett.
 • Når du sitter på toget, er det for sent å huske alt du har glemt. Før du drar bør du derfor sjekke at du har med deg alt som skal være med. Reiser du ofte, kan det være lurt å lage en sjekkliste over alt som skal være med på reisen.
 • God tur til deg og dine medreisende. Ta hensyn til alle du reiser sammen med, og turen vil bli bedre for alle.