Jul og julegaver på nett

Julegavehandelen kan du like gjerne gjøre på nett. Her er noen gode tips for deg som ønsker å handle julegaver på internett.

jul, julegaver

Julegaver kan kjøpes på nett. Hvis du er tidlig ute og gjør unna julegavehandelen allerede i november, kan du oppnå gode priser og dessuten vil du få tid til å gjøre alle andre ting i desember.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Store handledager

Jul er høytid, men også en tid på året der mange stresser og synes det er vanskelig å få tid til å gjøre alt.

God planlegging hjelper ofte, og dersom du starter tidlig med å handle inn julegaver, vil du ikke bare få tid til å kose deg mer i førjulstiden, du vil også kunne oppnå langt bedre priser.

Med andre ord, det finnes altså en strategi der du kan:

  • kjøpe større og finere julegaver til samme pris
  • spare penger på å kjøpe julegavene tidlig
  • redusere stress i julen og
  • få en finere førjulstid

Kjøp julegaver på nett

Her er noen tips for deg som ønsker å kjøpe julegaver på nettet.

  • Vær ekstra tidlig ute med julegavehandelen. Å handle julegaver i begynnelsen av november er kanskje litt tidlig for mange, men dersom du synes det er uproblematisk er Singles Day dagen å gjøre dette på.
  • Vær tidlig ute med julegavehandelen. Hvis du heller begynner å handle julegaver i slutten av november, nærmere bestemt på Black Friday, kan du gjøre unna alle julegaver tidlig, få mer tid til andre ting i desember, og i tillegg oppnå store rabatter.
  • Handle julegavene på nettCyber Monday. Første dag etter svartefredag, og dette kan være siste mulighet til å oppnå gode priser på julegaver. Husk at det kan bli vanskelig å finne gode tilbud rett før julaften, og det kan være dyrt å vente til det siste med å kjøpe julegavene.
  • Bestill i god tid så er du sikker på at du mottar varene før julaften. Det er ekstra mange pakker og julekort som skal leveres i førjulstiden, og det kan gå noe lengre tid enn ellers å frakte varene hjem til deg.
  • Handle kun i seriøse nettbutikker. Det er kjedlig å bli svindlet, men dessverre er det ikke alle nettbutikker som er like seriøse. Sjekk at nettbutikken har et godt omdømme, at de oppgir kontaktinformasjon, og at de har fornuftige vilkår i forhold til både retur, kundeservice og personvern.
  • Betale med kredittkort når du handler på nett. Det er overraskende mange som fortsatt ikke forstår at det er dumt å betale med bankkort (debetkort). Skulle du bli svindlet eller nettbutikken ikke klarer å levere varene, er du sikret dersom du har betalt med kredittkort. Her er noen tips om å handle med kredittkort på nett. Dersom du har direkteoverført penger, handlet med bankkort eller betalt med giro på forhånd, så er det ikke sikkert at du kan få tilbake pengene, selv om du har blitt svindlet. Du har heller ikke samme rettigheter dersom du har handlet med bankkort.