Singles Day

Singles Day er en handelstradisjon som stammer fra Kina. Guanggun Jie, som kinesere kaller dagen, er ikke bare populær blant unge kinesere, dagen har også kommet til Norge.

singles, day

Dette er dagen da de enslige skal feires, men også dagen da butikker over store deler av verden forsøker å tjene penger på nok en tradisjon som til å begynne med ikke hadde noen kommersiell hensikt.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Store handledager

Vi har handelsdager importert fra amerika, og så er det altså den asiatiske Singles Day som nå har kommet til Norge via USA, selvfølgelig.

Historien til Singles Day er såpass interessant at den er verdt noe få setninger. Den kinesiske Singles Day, eller "Bachelors' Day" som den også kalles, stammer helt konkret fra Nanjing universitetet. En vakker dag i 1993 bestemte single studenter seg for å feire deres status som single, og datoen er heller ikke tilfeldig:

11/11 er Singles Day. Altså 11. november, hvert år.

Datoen er representert med fire ett-tall, som representerer fire "single" enere.

Tilbake til universitetet i Nanjing. En dag i 1993 sitter fem single mannlinge studenter på en liten studenthybel og snakker om hvordan de kunne piffe opp den monotone tilværelsen som singel. De fem studentene ble enige om at 11/11 var en logisk og passende dato for å feire singeltilværelsen, uvitende om at deres lille påfunn skulle bli en massiv tradisjon ikke bare i Kina og USA, men nå over store deler av verden.

Med sosiale medier har Singles Day nå blitt en verdensomspennende tradisjon, og butikker og nettbutikker har fått det med seg:

Anledningen fungerer utmerket til å kapre en forholdsvis ny tradisjon og en kinesisk festdag for de kjæreste-løse, og gjøre den til nok en stor kommersiell dag. Dette skulle bli den perfekte oppvarming til black friday, som kommer senere samme måned.

Den som ikke skal feste på Singles Day, kan i det minste få med seg noen gode tilbud. Eventuelt både handle og feste på samme dag.

Tips til Singles' Day

Her er noen tips til deg som ønsker å få det meste ut av Single's Day.

  • Singles Day er en festdag for single. Dagen feires av single mennesker over hele verden. Er du singel og ønsker å ta del i en årlig sosial begivenhet, finnes det mange andre alternativer enn butikkshopping. Hvis du må velge mellom å jakte på gode tilbud i butikker og å delta på en sosial sammenkomst, hva velger du? Du finner kanskje varer som er ekstra lavt priset, men velger du sammenkomsten kan du møte nye mennesker som kan komme til å bety mye for deg i fremtiden.
  • Singles Day er også en dag med gode tilbud. Enten du er enslig eller i et parforhold, så er dette dagen man kan finne ekstra gode tilbud.
  • Gikk du akkurat glipp av Singles Day? Fortvil ikke, det er bare noen dager til black friday, og denne dagen er det gjerne enda bedre tilbud fra nettbutikker og butikker i hele landet.