Fly og flybilletter på nett

Her får du noen gode tips ved bestilling av flybilletter på nett. Finn oversikt over flyselskap og få de beste priser og tilbud når du skal ut å fly.

fly, flybilletter

Flybilletter kan du ofte handle billigst om du kjøper disse direkte fra flyselskapet. Det er enkelt, men mange reiseoperatører og reisenettsteder tjener penger på kunder som i stedet handler flybilletter via deres egne tjenester på nett.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Billetter og reise

Fly og flybilletter kan du kjøpe på nett, enten direkte fra flyselskapet, eller gjennom reiseoperatører og andre billett-tjenester.

Hvis du skal kjøpe flybilletter er det ofte rimeligste og enkleste alternativet å kjøpe billettene direkte fra flyselskapet.

Flyselskaper i Norge

Wideroe er det største flyselskapet på regionale flyvninger i Norden. De flyr til 43 destinasjoner i Norge. I tillegg flyr de til 3 destinasjoner i utlandet. Til forskjell fra mange andre flyselskaper i Norge, er Widerøe et selskap som også har en del anbudsflyvninger for Staten, i tillegg til kommersielle flyvninger.

Norwegian Air Shuttle er børsnotert på Oslo Børs, og et flyselskap nordmenn flest er godt kjent med. De har kommersielle ruteflygninger i både Norge og utlandet, og flyr til flere land som Sverige, Danmark, Finland, Spania, Storbritannia, USA og flere.

SAS (Scandinavian Airlines) ble stiftet i 1946 og har innenriks flyvninger i Norge, Sverige og Danmark, i tillegg til at de flyr til mange storbyer i Europa og enkelte steder i både Nord-Amerika, Midtøsten og Asia.

Få enda billigere flybilletter

Prisen på flybilletten beregnes ut fra flere forhold, blant annet hvor du bestiller fra.

Dersom du skal bestille en flybillett til innenlands flyvning i et annet land, og du forsøker å bestille fra Norge, er det ikke usannsynlig at du vil få en høyere pris enn om du bestiller fra et land med lavere lønnsnivå og dermed også lavere kostnadsnivå.

Man kan spørre seg om det er en måte å "lure" flyselskapene på, slik at man kan finne ut om det faktisk vil være en annen pris på flybilletten, hadde man bestilt fra et annet land. Og ja, det er det faktisk.

Finne billigste flybilletter via Google Flyvninger

Ved å benytte for eksempel Google Flyvninger, også kjent som Google Flight Search, kan man finne de billigste flybillettene over hele verden, uavhengig av hvor du måtte befinne deg akkurat nå.

Det er også mulig å bestille flyreiser via denne tjenesten, men det må gjøres via en av Googles kommersielle samarbeidspartnere, og medfører kanskje andre vilkår enn de man ville fått ved bestilling direkte hos flyselskapet.

Et alternativ er å kun benytte Google Flyvninger til å sjekke pris på flybilletter, og ikke bestille via denne tjenesten. I stedet kan man forsøke å få bestillingshjelp fra noen som befinner seg et sted der det vil være rimeligere å bestille.

For eksempel, dersom du skal reise innenlands i USA og kjenner noen som bor der, og hvis du nå er i Norge, kan du be de bestille flybilletten for deg. Sannsynligvis vil du oppnå en bedre pris enn om du bestiller mens du befinner deg i Norge. Det samme gjelder for en rekke andre land.

Finn flybilletter via Finn.no

Du kan også prøve Finn.no: Flybilletter. Her vil du finne fly til destinasjoner innenlands og ellers over hele verden.

Finn henter informasjon fra en rekke leverandører (reiseselskaper, prissammenligningstjenester, flyselskaper og så videre), og gir deg priser på flyvninger til over 500 flyselskaper.

Finn.no kan også brukes kun som en tjeneste hvor man sjekker priser, du må ikke bestille direkte fra Finn.

En fordel ved å bruke denne tjenesten, er at du lettere kan oppdage gunstige kombinasjoner av reiseruter. I ett tilfelle vil du kanskje oppdage at det billigste alternativ vil være å reise med Norwegian til destinasjonen, og SAS tilbake. Eller du kan finne et reisealternativ som omfatter flere flyselskaper, en bedre reiserute og samtidig spare penger.

En ulempe med Finn.no ved flybillettsøk, er at de ikke fungerer som en lavpriskalender, der du kan sjekke billigste reisetidspunkt på mange andre dager enn de som ligger nært opptil dagen du ønsker å reise.

Flybillettsøk

I tillegg til å benytte flyselskapenes egne nettsider, kan du altså bruke flybillettsøk via dedikerte søketjenester. Her er flere tjenester du kan bruke for å søke etter flybilletter:

Se også disse sidene og reisebyrå på nett:

Fleksibilitet og bestilling i god tid, hvis du vil spare penger på flyreiser

Vi har sett at det er vesentlig hvor du bestiller fra. Flyselskapene tilbyr forskjellige priser til forskjellige personer, avhengig av hvilket land du bestiller fra, og i tillegg kan det også være mye annet som har betydning for den endelige prisen på flybilletten.

To andre forhold som er viktig å være klar over, er at du kan spare mye penger på billetter for flyreise hvis du er fleksibel, og hvis du bestiller i god tid.

 • Fleksibilitet på reise lønner seg. Det vil gi deg rimeligere billetter. Kan du reise på dager da det er mindre passasjerer, vil du ofte oppnå en bedre pris. Ofte er det mye dyrere å reise med fly i fellesferier, og ved andre anledninger der det er mange reisende. Det er også store prisforskjeller mellom dagene, for eksempel er tirsdager ofte mye billigere enn fredager. Reiser du tidlig på morgenen, eller sent på kvelden, vil du også kunne oppleve at billettprisene er lavere. Det er imidlertid ingen regler på dette, og man bør sammenligne priser ved hver bestilling.
 • Ikke glem sluttprisen. Dersom du skal bestille både fly og overnatting, må du også ta med i regnestykket alle andre kostnader. For eksempel, når er det billigst å booke overnatting på hotellet? Det sier seg selv at det ikke er lønnsomt å velge en tidligere flyreise der man sparer 500 kroner, hvis overnattingen blir 1000 kroner dyrere.
 • Lavpriskalender. De fleste flyselskaper gir deg muligheten til å få oversikt over prisene for alle flyvninger, ikke bare på det eksakte tidspunktet du ønsker å reise. Kanskje vil du oppdage at detd finnes et mye rimeligere alternativ.
 • Bonuser og rabatter på flyreiser kan du kanskje få ved å melde deg inn i kundeprogrammer, fordelsprogrammer og lignende. I tillegg kan man få informasjon om gode tilbud på flyreiser ved å registrere seg på flyselskapenes nyhetsbrev.

Få en gratis storbyferie og en billigere reise

Flybilletter i Norge kan være dyre, spesielt dersom du skal fly til utlandet. Ved å legge om reisen slik at du tar en ekstra overnatting i en annen europeisk storby, vil du kanskje oppleve at reisen totalt vil bli billigere eller koste det samme, selv om du må ha en ekstra overnatting.

Det kan altså være billigere å først fly til en annen by, og deretter til destinasjon. Sagt på en annen måte; du kan få en gratis storbyferie.

Et enda bedre tips, dersom du bor i nærheten av Sverige: Flyreiser fra en svensk flyplass kan være billigere enn i Norge, selv etter at vi regner med en ekstra overnatting. Du får to turer til prisen av en, og kanskje vil du også spare penger du kan bruke på svenskehandel?

Selv om det ikke alltid vil være mulig å finne bedre og billigere reiseveier enn direkteflyvninger fra Norge, kan det lønne seg å sjekke dette før bestilling av flybilletter.

Hvordan kjøpeflybilletter på nett

De viktigste tipsene til billige flybilletter har nok allerede blitt nevnt. Her er en gjennomgang av de viktigste, samt noen tips før du kjøper flybilletter på internett.

 • Kjøp billetter hos flyselskapet på nett. Det er ofte billigst og enklest. Gå direkte til flyselskapet som flyr den aktuelle ruten. Deretter legg inn avreisested, destinasjon, tidspunkt og antall reisende. Det er som regel via flyselskapets egne nettsider du vil få den beste prisen.
 • Husk at du kan kjøpe enkeltbilletter. Det er ikke alltid mest lønnsomt å bruke samme flyselskap for hele reisen. Kanskje finnes det et annet flyselskap som kan gi deg bedre pris på deler av reisen. Det er tillatt å kombinere flyselskaper, slik at man for eksempel flyr med Norwegian til destinasjon, og SAS hjem igjen.
 • Pakkereiser. Noen ganger kan det være billigere å bestille fly og overnatting samlet, som ved charterreiser. Det kan også være dyrere, og man bør sjekke hva som er billigst for å spare penger.
 • Bruk søketjenester for å finne flybilletter. Vær oppmerksom på at dette kan være et dyrere alternativ, men kan brukes for å få oversikt over hvilke flybilletter som er tilgjengelig, og en omtrentlig pris på hva man må forvente å betale.
 • Handle flybilletter via reiseselskaper. Det er kanskje dyrere, men enklere. I noen tilfeller, som enkelte charterturer, er det kun mulig å bestille flybillett som del av en pakkeløsning, og da må reiseselskapet benyttes uansett.
 • Ikke bruk fordyrende mellomledd. Reisebyråer, inkludert reisebyråtjenester på nett, er ofte med på å gjøre reisen dyrere. Det er dermed ikke sagt at reisebyråtjenester aldri bør benyttes; Hvis det er snakk om kompliserte reiseruter, eller du ønsker at profesjonelle aktører skal sette opp reisen for deg, kan det være en grunn til å benytte byråer.
 • Fleksibilitet lønner seg. Fly på dager og/eller tidspunkt da det er billigere å reise. Sjekk lavpriskalendere og bruk prissammenligningstjenester.
 • Tirsdag morgen er regnet som ukens billigste tidspunkt for flyreiser, men dette er ingen fast regel. Sjekk derfor priser for hele uken dersom du kan være fleksibel.
 • Pass på gebyrene når du skal fly. Selv om flybilletten først fremstod som billig, kan du ved betaling bli møtt med mange gebyrer. Kanskje kan du la være å bestille setereservasjon, trygghetsforsikring, avbestillingsforsikring, mat på flyet og annet som kan medføre ekstra gebyr og avgifter.
 • Fleksibelt reisemål? Noen ganger skal man reise til et bestemt sted, andre ganger ønsker man seg bare en fin ferie, og da er man ikke nødvendigvis fastlåst til reisested. Det er enorme prisforskjeller mellom ulike feriemål, når det gjelder flybilletter, overnatting og levekostnader. Den dyreste ferien er ikke alltid den beste.
 • Slett informasjonskapsler i nettleseren før du søker etter flybilletter. Hva du har søkt på tidligere, hvilke sider du har besøkt, hvilke interesser du har vist i det siste - alt dette kan være med på å påvirke dine pristilbud. Ved å slette informasjonskapsler og søke uten å være innlogget noe sted, vil du kunne motta andre pristilbud fra bookingsider, reiseselskaper, søkeportaler og flyselskapene.
 • Fly fra Sverige dersom du bor i nærheten av svenskegrensen. Det kan være billigere å reise fra en svensk flyplass, og i tillegg kan du få en overnatting og en sverigetur til samme pris eller billigere enn om du skulle reist direkte fra Norge.
 • Bonuspoeng er noe du bør få med deg, spesielt dersom du reiser ofte, men også dersom du bare har en eller noen få reiser i året. Slike poeng vil du etter hvert kunne bruke til å kjøpe flyreiser og mye annet. Finn ut hva som lønner seg for deg. Mange velger å melde inn hele familien, og får dermed mange bonuspoeng ved for eksempel ruteflyflyvninger.
 • Husk reiseforsikring! Det er et økonomisk sjansespill å forlate hjemmet ditt uten. En reiseforsikring bør blant annet kunne dekke tap av innsjekket bagasje, skader og uhell på reisen.