Vil du starte egen nettbutikk? Les dette!

Vil du starte nettbutikk? Tror du det krever mye arbeid eller kunnskap? Det må ikke nødvendigvis være tidkrevende eller kreve erfaring. Finn ut hvordan mange starter nettbutikk, selv uten å ha mye av verken egenkapital, tid eller erfaring til å begynne med!

Starte nettbutikk

Egen butikk på nett: Ønsker du å starte egen nettbutikk? Her får du mange gode tips. Som du vil se, er det slett ikke vanskelig å komme i gang med din første nettbutikk.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Norske nettbutikker

Den aller enkleste måten å starte en nettbutikk på er å benytte løsninger som allerede eksisterer. Det behøver ikke koste deg noe som helst.

Skal du gjøre det helt gratis, kan du benytte Finn, eBay eller andre utsalgssteder, i stedet for å holde nettbutikken selv. Det er selvsagt enkelt, men det kan være tilnærmet gratis å starte opp selv om du betaler for eget domene og webhotell.

Start nettbutikken din på 1..2..og det var det!

Domene og webhotell er gjerne den første kostnaden til en nettbutikk.

 • Domenet kan du kjøpe for en billig penge, la oss si 100 eller 200 kroner i året. Siden målet ditt selvsagt er å tjene mye mer enn dette, så er denne kostnaden i realiteten tilnærmet null for selv de minste nettbutikkene. For å registrere domene til nettbutikken må du benytte en domeneregistrar. Vi anbefaler denne tjenesten for å finne og registrere domener.
 • Webhotellet er serverene der du lagrer nettbutikken din. Det aller vanligste er å leie plass på et webhotell. Selv de aller største nettbutikkene leier webhotell i stedet for å kjøpe egne servere. (Har man teknisk kunnskap er det selvsagt en mulighet, men det vil som regel bli betydelig dyrere). Vi anbefaler Hostinger for webhotell til nettbutikk. Den store fordelen med denne er at nettbutikken blir gratis (du betaler kun for leie av webhotell, software til nettbutikken er helt gratis). Ett domene er også inkludert i prisen her!

Det er basis for å opprette en nettbutikk. Enkelt, ikke sant?

Da har du allerede "startet" nettbutikken. Det vil si, det er selvsagt noen flere ting du må gjøre for å begynne å tjene penger på butikken din.

Selge varer (selv uten å kjøpe inn varene først!)

Det neste du trenger etter domene og webhotell er varer til nettbutikken din (for du må jo selge ett eller annet)...

Hvis du ikke har tenkt på hva du skal selge, eller om du ønsker å tilby et bredt vareutvalg, la oss si flere tusen varer, vil dette koste svært mye penger!

Heldigvis finnes det et utrolig smart triks som benyttes av antagelig majoriteten av nettbutikker i dag. Dette "trikset" er dropshipping.

Det innebærer at du verken behøver å kjøpe inn varer eller frakte de ut til kundene. Som du sikkert kan tenke deg, er dette en enorm fordel: Du behøver altså ikke investere i varer på forhånd, og dersom du ikke klarer å selge en vare, taper du heller ingenting. I tillegg behøver du ikke å pakke eller sende ut varene til kundene.

Så hvordan er dette mulig?

Igjen, trikset kalles dropshipping. Dette er "hemmeligheten" til mange både små og store nettbutikker, både i Norge og ellers over hele verden.

Dropshipping: Slik selger du andres varer i din nettbutikk

Dette er essensen i dropshipping, og det foregår slik:

 1. Finn produkter: Få en avtale med forhandler som tilbyr dropshipping-avtale med deg.
 2. Legg inn produktet/produktene i din nettbutikk.
 3. Ordre: Kunde bestiller en vare fra ditt dropshipping-sortiment i din nettbutikk.
 4. Videresending av ordre: Samle opp f.eks. 10, 100, 1000 og videresende disse til dropshipper.
 5. Forsendelse av produkter: Dropship-leverandør sender produktene direkte til dine kunder, og betaler deg din andel. Du behøver ikke løfte en finger.
 6. Tell penger, gjør opp regnskap, og gå tilbake til trinn 1 for å finne enda flere produkter du kan selge.

Så hvordan kommer du i gang med dropshipping?

Vi har allerede nevnt basisen for denne metoden... domene og webhotell, nettbutikken bygger du omtrent like enkelt som du skriver en e-post via tjenestene som finnes hos webhotellet. Du kan gjøre dette veldig enkelt, eller mer avansert. I begynnelsen kan du gjøre det på enkleste måte. Det viktigste er å komme i gang!

Så var det dette med å finne produkter som du skal selge. Det er her mange ikke kommer seg videre.

For hvordan skal man få kontakt med alle disse forhandlerene som er villige til å inngå dropshipping-avtaler med deg, du som kanskje bare har en nystartet og veldig enkel nettbutikk uten noe historikk å vise til!

Det kan være vanskelig å overtale en hvilken som helst forhandler, spesielt dersom du ikke vet hvor du skal begynne.

Dersom du ikke allerede har en forhandler, eller du ønsker å finne flere forhandlere til å inngå dropshipping-avtale med, så finnes det en veldig bra tjeneste som heter Salehoo, der vil du finne et enormt antall forhandlere og av det vi har sett er dette det desidert beste nettverket for de som driver med dropshipping. Vel verdt å bruke mye tid på den siden om du skal drive med dropshipping. Så enten du skal starte en norsk eller utenlandsk nettbutikk så er det en side vel verdt å besøke.

Ellers så kan man på sikt vurdere å kjøpe inn eget varelaget, men det krever både risikovillighet og kapital. Du kan da tilby raskere leveranser og det har helt klart sine fordeler, men dropshipping utkonkurrerer det meste dersom du ønsker å starte egen nettbutikk.

Fordelene med dropshipping, for å oppsummere, er:

 • ingen risiko med varalager.
 • ingen behov for å "brenne inne" med varer.
 • ingen bekymring med varer som går ut på dato, sessongvarer, osv.
 • ingen logistikk-bekymringer.
 • nesten ingen startkapital nødvendig (ditt første salg bør være tilstrekkelig til å dekke inn startkostnadene)
 • morsomt (å drive nettbutikk er gøy!)
 • lønnsomt (enkeltpersoner har tjent millioner på dropshipping allerede første driftsår! Noen av verdens største nettbutikker startet som rene dropship-butikker!)

Som med alt annet er det ikke garantert at du kommer til å lykkes med dropshipping, men markedet er enormt og mulighetene er mange. Som nevnt finnes det en nettside for dropshippere hvor du får mange veldig gode tips, og du vil ha mer informasjon eller inspirasjon, så finner du alt du trenger der.

Lykke til med nettbutikken din!

Her finner du mer informasjon om nettbutikk / dropshipping: