Handle klær på nett

Enten du ønsker å kjøpe billige klær på internett, eller du leter etter de beste online klesbutikker: Her er noen tips for deg som ønsker å handle klær og mote på nettet.

handle, klær, tips

Å handle klær på nettet har blitt så enkelt at mange heller nå velger å kjøpe alle klær på nett i stedet for å handle i butikken.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Shopping

Det har blitt mye enklere å handle klær på nett. Nettbutikker i Norge er pliktig til å ta imot varer i retur, dersom du ikke har brukt plagget og innpakkingen og varen er hel og pen. Noen nettbutikker vil yte kundeservice ut over dette også, og tilbyr selv retur selv om plagget har vært brukt.

Dersom klærne har produksjonsfeil eller feil som dekkes av garantier har du selvfølgelig også bytterett.

Tips til å handle klær på nett

Her er noen tips for handel av klær i klesbutikker på nett.

  • Det finnes mange fine klesbutikker på nett både i Norge og utlandet. Start med å få et overblikk over de viktigste nettbutikkene i listen over klesbutikker på nett.
  • Ta mål, og gjør det grundig og riktig. Det er kjedelig å måtte sende varer i retur bare fordi du ikke gjorde en god nok jobb her.
  • Ikke bruk for mye penger når du kjøper klær på nett. Hvis plagget selges i flere nettbutikker, bruk først en prissammenligningstjeneste som Prisjakt, Prisguiden, Google Shopping, og deretter gå igjennom alle andre nettbutikker som kan tenkes å selge plagget, listene du finner på denne siden er et godt utgangspunkt. Da kan du oppnå en mye bedre pris enn hva du ellers ville.

Unngå handel av piratvarer og "piratklær"

Kjøp gjerne sjørøverkostymer i kostymebutikker på nett, men for all del unngå å handle piratkopierte varer, spesielt "piratklær".

Det er mange grunner til at dette er en dårlig gjennomtenkt handling, og de som kjøper piratkopierte varer vet sannsynligvis ikke hva de bidrar til, eller hva de risikerer. Piratvarer produseres gjerne av storkriminelle, det er med på å finansiere terror, økonomisk er det større enn all narkotikahandel i verden, og bare det bør være en grunn til å unngå kjøp av piratvarer på nett.

I tillegg kommer den personlige risikoen. Disse varene ligner ofte svært mye på originale varene, og mange blir fristet til å betale en brøkdel av prisen. Man vet ikke hvilke stoffer disse varene inneholder, og produsentene har ingen grunn til å ta hensyn til brukeren av piratkopierte klær. Det har gjentatte ganger blitt funnet svært farlige stoffer i piratkopierte varer, inkludert "piratklær".

Kjøp av piratkopierte klær er strengt ulovlig i mange land, og innenfor loven i andre land. Lovverket på dette området er komplisert, og det å sette seg inn i om man gjør noe ulovlig som kjøper er enda en grunn til å unngå dette.

Kjøp originale varer produsert av ansvarlige klesprodusenter og solgt lovlig gjennom norske nettbutikker, så er du på den sikre siden. Det finnes også mange gode utenlandske nettbutikker som selger klær, men problemet med piratkopierte klær er langt høyere i utlandet enn i Norge.

Hvordan kjøpe billige klær på nett

Det billigste alternativet, piratkopierte klær, er som sagt noe man bør unngå til enhver pris. Da gjenstår billigbutikkene, som blant annet selger ukjente merkevarer, og bruktbutikker som selger brukte klær.

Dersom man ønsker nye klær, men til lavets mulig pris, finner man dette både i klesbutikker på nett som er kjent for å selge kun billigklær, og andre klesbutikker som selger klær med rabatter. Det er mulig å gjøre mange gode kjøp av klær ved å handle utgående modeller og restesalg, samt outletbutikker.

Se oversikten over norske nettbutikker som selger klær på nett.