Rabatter og tilbud

Gå ikke glipp av gode rabatter når du handler på nett. Her er noen tips for deg som vil ha tilbud og finne gode kjøp i nettbutikkene.

rabatter, tilbud

Finn ut hvordan du kan få gode rabatter i nettbutikker, og hvordan du kan spare penger på nett.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Shopping

Rabatter og tilbud er det mange nettbutikker som lokker med, men hvor gode er egentlig mange av disse?

Ofte er det kanskje bare ubetydelige reduserte priser, som ikke har annen hensikt enn økt salg. Finn de virkelig gode tilbudene i norske nettbutikker.

Tips til gode rabatter og tilbud

Det er enkelt å få gode tilbud og rabatter når du handler på nett. Her er noen smarte tips til deg som ønsker å oppnå bedre rabatter når du handler i nettbutikker.

  • Kjøp på tilbud. Vent med å kjøpe til varene er på tilbud. Se også tips om å handle på spesielle handelsdager som black friday.
  • Registrer deg på nyhetsbrev eller deres Facebook-sider og lignende, og du vil kunne motta ekstra gode rabatter. Mange nettbutikker gir rabatter til kunder som velger å motta deres nyhetsbrev. Du kan selv velge hvilken e-post som benyttes her, og du må ikke bruke den samme adressen som brukes til alt annet.
  • Kundeklubb og medlemmer i nettbutikken får ofte mange rabatter i nettbutikker.
  • Å handle i Norge eller utlandet? Kjøp fra utenlandske nettbutikker er det mange som gjør, fordi det er billigere eller av en annen grunn. Det medfører også lengre leveringstid, ekstra lover og regler man må forholde seg til, og rettighetene dine som forbruker er kanskje ikke like gode. I mange tilfeller lønner det seg faktisk å handle i norske nettbutikker.

Handle på black friday og andre spesielle handelsdager

Det er mulig å tjene penger, eller i alle fall spare penger, ved å vente med å kjøpe ting du trenger til årets største handelsdager. Amerikanske handelstradisjoner er blitt vanlig også i Norge, og her er de viktigste:

  • Handle på black friday, du kan oppnå store rabatter, men det er også mange lokketilbud og varer som egentlig ikke er så mye billigere enn ellers.
  • Cyber monday er i mange tilfeller en enda bedre handledag enn black friday, du kan da oppnå betydelige rabatter på mange forskjellige produkter.
  • Januarsalget er også en fin anledning til å handle på nett, du finner ofte mange gode tilbud i begynnelsen av januar hvert år.
  • Singles day er en annen handelsbegivenhet hvor man kan finne gode kjøp.

Kjøp det du trenger. Ikke kjøp det du ikke trenger.

Her er det mye penger å spare. Mange kjøper ting de ikke trenger, og ting som de til og med hadde klart seg bedre uten.

Ikke kjøp ting som du ikke trenger, ikke bruker, og ikke har plass til.

Hva trenger du? Hva er kjekt å ha?

Impulshandel er bra for nettbutikker og næringslivet, men ikke noe forbrukere er tjent med. Vent med å handle varer som du ikke er sikker på om du trenger.

Du trenger ikke kjøpe en vare, selv om den selges til halv pris, eller tre for to, eller hver femte gratis, eller om du får noen prosenter i rabatt på neste kjøp.