Kredittkort til shopping

Kredittkort gjør det enklere og tryggere å handle på internett. Dersom du ikke har et kredittkort, eller hvis du ønsker flere kredittkort kan du enkelt søke via tjenestene som er nevnt under. Et kredittkort gir deg muligheten til å kjøpe på kreditt, og det trenger ofte ikke å koste deg noe. Mulighetene for å spare penger på å bruke kredittkort er faktisk ganske gode! Undersøk tilbudene hos leverandørene som nevnes på denne siden så vil du finne ut at det faktisk kan lønne seg med flere kredittkort i lommeboken.

kredittkort, til, shopping

Kredittkort er den beste betalingsmåten i norske nettbutikker. PayPal (og i noen spesielle tilfeller: bitcoin og annen kryptovaluta) er alternative betalingsmuligheter, men når man tar alt i betraktning er det fortsatt ingen alternativer som kan konkurrere med kredittkortet.

30. mai 2024 av Norske nettbutikker / Shopping

Kredittkort til shopping på nett er som regel det tryggeste. Det sikrer deg mot svindel da det finnes gode vilkår for kredittkortbruk.

Et annet alternativ dersom du ikke ønsker å betale på forhånd til nettbutikken, er å be nettbutikken sende med faktura, men du vil risikere at de bruker et inkassoselskap til å fakturere, og ditt personvern kan bli unødvendig svekket eller det kan være andre ulemper.

Tips til bruk av kredittkort til shopping

Tips til bruk av kredittkort til shopping.

  • Handle alltid med kredittkort på nett. Du er mye bedre sikret i netthandel dersom du benytter kredittkort enn hvis du bruker et vanlig bankkort/debetkort. Handle alltid med kredittkort når du handler på nett, men husk å betale tilbake utestående slik at ikke renter påløper på kjøpet, det kan bli dyrt.
  • Hvis du handler med vanlig bankkort mister du muligheten til å klage. Du vil fortsatt ha forbrukerrettigheter, men dersom du ikke handler med kredittkort blir disse betydelig dårligere. Loven beskytter deg faktisk ikke dersom du handler på nett med vanlig debetkort.
  • Unngå svindel og gjør skaden mindre om du først skulle bli svindlet. Mange har blitt svindlet i handel i nettbutikker, og ved å bruke kredittkortet vil du kunne få dekket tapet dersom du blir svindlet. Det er ikke en selvfølge dersom du benytter bankkortet ditt.
  • Blir du svindlet og du har brukt et kredittkort, er det kredittkortselskapet som må ta tapet. Det er ikke tilfellet dersom du allerede har betalt penger fra egen bankkonto.
  • Bruk kredittkort med fornuft. Det er mange som går i luksusfellen og handler mer enn de egentlig har råd til. Bruk aldri kredittkortet til netthandel, dersom du ikke er i stand til å betale tilbake det du har kjøpt med egne penger.

Hvis du ønsker å få gode tips til nettbutikker du kan handle i, kan du starte med å benytte oversikten over nettbutikker på dette nettstedet. Her finner du alt av nevneverdige nettbutikker i Norge, og listene holdes oppdaterte med nye nettbutikker (og om det skulle mangle noen, er det bare å si i fra).